PGM Expert Könyvelés Logó

PGM Expert Igényes könyvelő Szlogen

Hírek, hasznos

egyszerűsített foglalkoztatás

Az egyszerűsített foglalkoztatás nagyon népszerű a vállalkozások körében, ugyanis ez a  foglalkoztatási forma alkalmas az  idényjellegű munkaerőigényeik kielégítésére.További előnye, hogy kevesebb adminisztrációval jár, kedvező és egyszerűen kiszámítható a közterhe. Közeleg a nyár, az alkalmi foglalkoztatás fő szezonja, nézzük át miket érdemes tudni ez ügyben !

pénzforgalmi bankszámlanyitás

Gyakran merül fel kérdésként a vállalkozók, adószámos magánszemélyek körében, hogy kötelesek-e pénzforgalmi bankszámla nyitására és hogy egyáltalán mit is jelent a pénzforgalmi bankszámla.  Blogbejegyzésünkben első körben ezt a témát járjuk körbe, majd rátérünk a készpénzfizetési korláttal kapcsolatos tudnivalókra.

KATA adózás

2019-ben is igen nagy népszerűségnek fog örvendeni a kisadózó vállalkozások tételes adója (KATA), ezt a prognózist állították fel az adózási szakemberek 2018 végén. A KATA adózási forma a kisvállalkozások körében igen népszerű, mert viszonylag kevés adóteher befizetésére kötelezi a kisadózót. Kiknek éri meg a KATA adózási forma? Kik tekinthetőek kisvállalkozónak? Ezekre a kérdésekre is választ adunk mai blogbejegyzésünkben.

mellékállás járulékai

Sokszor fordul elő, hogy főállásunk mellé másodállást vállalunk. Ekkor merülhet fel kérdésként, hogy a főállás melletti mellékállásnak milyen járulékai vannak. Ha jó könyvelő-bérszámfejtő csapat áll a hátunk mögött, akkor ezzel nem veszünk a nyakunkba egy újabb gondot, mert van segítség az ügyintézések, bejelentések menetében.