PGM Expert Könyvelés Logó

PGM Expert Igényes könyvelő Szlogen

Hírek, hasznos

hitelfedezet

A PGM Expert legújabb ügyfelei, akiknek már a cégalapításkor is a segítségére voltunk, gyakran teszik fel a kérdést, hogy hogyan juthatnak a vállalkozásuk számára olyan plusz forráshoz, mint a hitel? Az induló vállalkozások, akik még nem zártak le egy-két üzleti évet, nagyon csalódottak szoktak lenni, mert a legtöbb banki finanszírozási formától elesnek. Tehetnek-e valamit ez ellen? Mai blogbejegyzésünkben megnézzük, hogy mit tehet egy induló vállalkozás hitel fedezet nélkül.

öregségi nyugdíj

A nyugdíj az a kérdés, ami minden dolgozó embert foglalkoztat az életének azon a pontján, amikor már közel kerül a nyugdíjkorhatárhoz. De vajon tudjuk-e, hogyan kell kiszámítani? Tudjuk-e, hogy a nyugdíjat a mindenkori bruttó bérből számítjuk-e ki vagy sem? Tudjuk-e, hogy mi az, ami befolyásolhatja a nyugdíjunkat? Ezekre a kérdésekre keressük meg most a választ.

átutalásos számla kiállítása

A NAV rendszeresen ad ki tájékoztató füzetet arról, hogy milyen új változások, szabályok lépnek életbe a számla, nyugta kibocsátása kapcsán. Ezen előírásokat szeretnénk röviden és világosan összefoglalni, hogy egyszerűbb legyen az eligazodás a számlázással kapcsolatos kifejezések világában. Mai blogbejegyzésünk az átutalásos számla kiállításának szabályaival foglalkozik.

KATA tudnivalók

A kisadózó vállalkozók tételes adója 2013-ban került bevezetésre. A kata adózás lehetővé teszi a kisvállalkozások részére, hogy kevés adófizetési kötelezettség mellett a megtermelt nyereséghez könnyen hozzá tudjanak jutni. Kiszámíthatósága, tervezhetősége révén méltán nevezhetjük a kisvállalkozások egyik legjobb adózási formájának. Azonban néhány alaptudnivalót célszerű megismerni vele kapcsolatban, mielőtt választunk.

jegyzet tőke emelés

A 2013. évi CLXXVII. törvény határozza meg részletesen azokat a szabályokat, amelyeket a gazdasági társaságoknak teljesíteniük kell a törvényes működésük jegyében. Bizonyos esetekben indokolt, hogy az adott gazdasági társaságnál (e cikk esetében a Kft.) a jegyzett tőkét megemeljék, könyvelését a tulajdonosnál pontosan rögzítsék. Hogy mi a módja ennek, máris megtudhatják.

jegyzett be nem fizetett tőke

Cég alapításakor előfordulhat, hogy a törzstőke eltérő időben és akár több részletben kerül befizetésre. Vagyis a cég alapításakor a jegyzett tőkén felül le kell könyvelnie a könyvelőnek a jegyzett, de még be nem fizetett tőkét is! Természetesen, ha a segítségünket kéri induló vállalkozása kapcsán, akkor részletesen elmagyarázzuk a saját tőke fogalmát, azon belül a jegyzett tőke és a jegyzett, de be nem fizetett tőke szerepét, szerepeltetését a mérlegben.

Addig is, röviden összefoglaljuk, hogy miről is van szó.

egyéni vállalkozás indítása

Az egyéni vállalkozás az egyik legnépszerűbb vállalkozási forma, - főleg mióta bevezették a KATA adózási módot - mert ideális kezdő vállalkozók számára a gyors és ingyenes alapítása miatt. Magyarországon akadnak pozitív változások is a gazdasági, adózási és pénzügyi szférában. Egyik ilyen az egyéni vállalkozások indításához kötődik, pontosan, hogy mi is kell ahhoz, hogy egyéni vállalkozásunkat beindítsuk? Erre a kérdésre keressük mai bejegyzésünkben a választ.

 

időbeli elhatárolás könyvelése

A számvitelben kevésbé jártas emberek első hallásra nem is értik, mit értenek a könyvelőink azon, ha az időbeli elhatárolás könyveléséről beszélnek nekünk. Merthogy előfordulhat, hiszen, ha cégünk van, akkor az évközi elért eredmények pontosítását célzó számításokról el kell számolni. Milyen módon? Milyen fogalmakkal találkozhatunk az időbeli elhatárolás könyvelésénél?