PGM Expert Könyvelés Logó

PGM Expert Igényes könyvelő Szlogen

Hírek, hasznos

pénzforgalmi bankszámlanyitás

Gyakran merül fel kérdésként a vállalkozók, adószámos magánszemélyek körében, hogy kötelesek-e pénzforgalmi bankszámla nyitására és hogy egyáltalán mit is jelent a pénzforgalmi bankszámla.  Blogbejegyzésünkben első körben ezt a témát járjuk körbe, majd rátérünk a készpénzfizetési korláttal kapcsolatos tudnivalókra.

KATA adózás

2019-ben is igen nagy népszerűségnek fog örvendeni a kisadózó vállalkozások tételes adója (KATA), ezt a prognózist állították fel az adózási szakemberek 2018 végén. A KATA adózási forma a kisvállalkozások körében igen népszerű, mert viszonylag kevés adóteher befizetésére kötelezi a kisadózót. Kiknek éri meg a KATA adózási forma? Kik tekinthetőek kisvállalkozónak? Ezekre a kérdésekre is választ adunk mai blogbejegyzésünkben.

mellékállás járulékai

Sokszor fordul elő, hogy főállásunk mellé másodállást vállalunk. Ekkor merülhet fel kérdésként, hogy a főállás melletti mellékállásnak milyen járulékai vannak. Ha jó könyvelő-bérszámfejtő csapat áll a hátunk mögött, akkor ezzel nem veszünk a nyakunkba egy újabb gondot, mert van segítség az ügyintézések, bejelentések menetében.

hitelfedezet

A PGM Expert legújabb ügyfelei, akiknek már a cégalapításkor is a segítségére voltunk, gyakran teszik fel a kérdést, hogy hogyan juthatnak a vállalkozásuk számára olyan plusz forráshoz, mint a hitel? Az induló vállalkozások, akik még nem zártak le egy-két üzleti évet, nagyon csalódottak szoktak lenni, mert a legtöbb banki finanszírozási formától elesnek. Tehetnek-e valamit ez ellen? Mai blogbejegyzésünkben megnézzük, hogy mit tehet egy induló vállalkozás hitel fedezet nélkül.

öregségi nyugdíj

A nyugdíj az a kérdés, ami minden dolgozó embert foglalkoztat az életének azon a pontján, amikor már közel kerül a nyugdíjkorhatárhoz. De vajon tudjuk-e, hogyan kell kiszámítani? Tudjuk-e, hogy a nyugdíjat a mindenkori bruttó bérből számítjuk-e ki vagy sem? Tudjuk-e, hogy mi az, ami befolyásolhatja a nyugdíjunkat? Ezekre a kérdésekre keressük meg most a választ.