PGM Expert Könyvelés Logó

PGM Expert Igényes könyvelő Szlogen

Hogyan tud segíteni a könyvelő az egyéni vállalkozás indításában?

Amikor saját üzlet indításában gondolkozunk, célszerű szakemberek közreműködését kérni, hogy már az elején segítsenek azon dolgok meghatározásában, amivel később az egész cégünk működését sínen tartva működtethetjük. Miért tud segíteni a könyvelő az egyéni vállalkozás indításában? Természetesen azért, mert tapasztalatai felbecsülhetetlen jelentőséggel bírnak. A PGM Expert Könyvelőiroda vállalja, hogy személyes konzultáció keretein belül segít meghatározni leendő cége stratégiai alapjait.

 

Az első hiba, amit elkövetünk a vállalkozásunk indításának kezdetén

Nagyon sok vállalkozó ott rontja el, hogy először megalapítja a vállalkozását majd próbál szakértői segítséget szerezni, hogy az alapvető adminisztrációs, gazdasági, adózási és pénzügyi kereteit összeegyeztesse az elképzeléseivel. Ez sokszor nem sikerül, a vállalkozás elbukik. Fordítva érdemes nekiállni, először egy könyvelővel célszerű egyeztetni és utána céget alapítani.

A jó könyvelőiroda esetében, amikor felkeresik a leendő vállalkozók, egy személyes konzultáció keretében már tisztázzák az alap finanszírozási stratégiát, amiből kiderülhet, hogy milyen adózási módot érdemes választani, és ezután határozzák meg közösen, hogy milyen cégformát válasszon az Ügyfél leendő vállalkozásának.

 

 

Hogyan kezdjünk neki helyesen?

Ahhoz, hogy kezdő vállalkozásunk ne legyen benne abban az egyharmadban, ami az első év végén tönkremegy, először is kérje szakértői segítségünket. Nehéz eligazodni az olyan, számunkra általános fogalmakban, mint:

 

 • Egyéni vállalkozás, Kft. vagy Bt. legyen?
 • Adózási formák (pl.: KATA, KIVA, társasági adó alanya)
 • Pénztárgép köteles-e a végzett tevékenység?
 • Főállású vagy másodállású KATA
 • Érdemes-e az alanyi adómentességet választani?
 • Iparűzési adóalap választási lehetőségek KATA rendszerében
 • Mekkora legyen a vállalkozás törzstőkéje, mikor, meddig és mi módon lehet teljesíteni?
 • Mit használjon számlázáskor (kézi számla vagy számlázó program)?
 • Mit jelent a pénzforgalmi áfa vagy a fordított adózás?
 • Mennyi járulékot kell fizetni az alkalmazottak után? Kik tartoznak a kedvezményes foglalkoztatottak körébe? Mennyi napot dolgozhat egy hónapban az egyszerűsített foglalkoztatott?

 

Egy induló vállalkozásnak több féle bevallási és bejelentési kötelezettsége van a különböző hivataloknál. Hogy melyek ezek, mikor, hova és mit kell benyújtani, abban irodánk segítséget nyújt. Egy kezdő vállalkozónak sok az információ, rengeteg a komplikált jogi szöveg, amiben nehezen igazodnak ki, könyvelőink érthetően  magyarázzák el a folyamatokat!

 

 

Hogyan tud segíteni a könyvelő az egyéni vállalkozás indításában?

Pontokba szedve tudjuk felvázolni, miért érdemes a PGM Expert segítségét kérni, hogy vállalkozása később is sikeres legyen:

 

 1. Segítünk kiválasztani a cégformát. Tisztázzuk, hogy melyik cégforma milyen előnyökkel és hátrányokkal jár. Mi legmegfelelőbb adózási forma.

 2. Segítjük, hogy tisztábban lássa az alapvető adminisztrációs, pénzügyi és adózási szabályokat. Tudja-e hogyan és mikor kell számlát kiállítani, melyek a számla kötelező tartalmi elemei? Hogyan kell az esetleges elrontott számlát kijavítani? Melyek a szigorú számadású nyomtatványok?

 3. Segítünk az adminisztrációs rendszer kialakításában. Ezzel elkerülheti, hogy egy NAV ellenőrzés során hiányosan adja át a szükséges adatokat, dokumentumokat.

 4. Segítünk, hogy megfelelően tudja kezelni cége pénzügyeit, el tudja különíteni a saját, személyes vagyonától.

 5. Segítünk, hogy értelmezni tudja a könyvelése adatait. Így reális célkitűzésekkel tudja tervezni a vállalkozása jövőjét.

 6. Segítünk eligazodni a foglalkoztatottság szabályaiban. Megismertetjük a foglalkoztatási módokkal, munkaszerződésekkel, tájékoztatókkal és elmagyarázzuk, hogy milyen szabályai vannak a szükséges papírok, szerződések, nyilvántartások vezetésének és meglétének.

 7. A vállalkozása beindítása után mi nem csak a könyvelő, bérszámfejtő, bevallást készítő szerepét töltjük be, egyfajta mentorként ott állunk a vezetőség mögött, hogy támogassuk döntéseiben tanácsadási szolgáltatásunk keretében.

 

Ha úgy érzi, hogy további információkra lenne szüksége vagy szeretné induló vállalkozásához a segítségünket kérni, vegye fel velünk a kapcsolatot és örömmel adunk még bővebb tájékoztatást.